Word donateur
Soester Eng Behoud en versterking van de Soester Eng
MENU

Pieter Kuijer op Englezing: start bloemenranden

Gepubliceerd op 28-03-2019

Pieter Kuijer op Englezing: start bloemenranden

Agrariër Pieter Kuijer heeft op 27 maart 2019 de Soester Englezing gehouden met als titel ‘Wat gebeurt er op de Soester Eng?’ Tijdens de lezing  in de Molenaarskamer onder molen De Windhond, die door meer dan negentig mensen werd bezocht, ontvouwde hij zijn plan om met behulp van Soesters bloemenraden in te zaaien langs akkers op de Soester Eng.

Direct al schreven zich zestig mensen in om een perceel van 60m2 à 25 euro per jaar te adopteren. (zie ook www.Engtuin.nl). Dat betekent dus dat er direct al 600 meter bloemenranden kunnen worden ingezaaid..Enkele dagen later waren alle 170 percelen vergeven. Een enorm succes.

Pieter Kuijer is een Soester agrariër die met veel passie ongeveer eenvierde deel van de Zuidelijke Soester Eng bewerkt. In de lezing verteltde hij hoe hij op de Eng aan het werk is: welke gewassen hij verbouwt en waarom. Hoe bemesting plaats en hoe de onkruidbestrijding. Hoe flora en fauna op de Eng kunnen worden bevorderd. Ook vertelde hij over plannen om wintergroenten op de Eng te gaan verbouwen.

 

Terug naar overzicht
Webdesign by RETO Copyright 2020 Stichting Vrienden Soester Eng