Word donateur Soester Eng Behoud en versterking van de Soester Eng
MENU

Pieter Kuijer houdt elfde Englezing

Gepubliceerd op 04-03-2019

Pieter Kuijer houdt elfde Englezing

Agrariër Pieter Kuijer houdt de Soester Englezing 2019 met als titel ‘Wat gebeurt er op de Soester Eng?’ Deze elfde jaarlijkse Englezing wordt op woensdag 27 maart gehouden in de Molenaarskamer onder molen De Windhond, Molenweg 32, Soest. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom voor een kopje koffie. De toegang is gratis.

Pieter Kuijer is een Soester agrariër die met veel passie ongeveer eenvierde deel van de Zuidelijke Soester Eng bewerkt. In deze lezing vertelt hij hoe hij op de Eng aan het werk is: welke gewassen verbouwt hij en waarom? Hoe vindt bemesting plaats en hoe de onkruidbestrijding ? Hoe kunnen flora en fauna op de Eng worden bevorderd? Pieter staat bekend als de man die onder andere Soester knolletjes op de Eng verbouwt. Maar hij heeft meer plannen: zo wil hij met behulp van de inwoners van Soest bloemenranden gaan aanleggen op de Zuidelijke Eng. Dat plan en wellicht nog andere toekomstplannen zal hij die avond toelichten.

Met de enthousiaste en betrokken verteller Pieter Kuijer belooft dit weer een bijzondere avond te worden waar iedereen welkom is.

Terug naar overzicht
Webdesign by RETO Copyright 2019 Stichting Vrienden Soester Eng