Word donateur

    Openingstijden

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 08:30 - 14:30
  • Zondag Gesloten

Engtuin feestelijk geopend

Vandaag is de Engtuin, de moestuin van agrariër Pieter Kuijer en zijn vrouw Anneke, feestelijk geopend.  Samen met de zestig groenteaandeelhouders, de sponsors en de voorzitters van molen De Windhond en de Stichting Vrienden Soester Eng is er een mooi feestje van gemaakt. Na een paar korte speeches en een prachtig cadeau van de vrijwilligers, werd het officiële naambord onthuld en knipte boer Geert van Boer Zoekt Vrouw 2015 met een heggenschaar het lint door. 
Daarna bekeken de genodigden onder het genot van een glaasje Speng (bronwater van de Eng) en zelfgemaakte cake, quiche en muffins de groentetuin op de Eng. Meer dan vijftig soorten groenten zijn er dit seizoen geteeld. Samen met een groot aantal vrijwilligers die meestal zelf ook groenteaandeelhouders zijn. In de toekomst is het de bedoeling dat ook cliënten van de Amerpoort onder begeleiding gaan werken in de tuin. Boer Pieter Kuijer maakt in de tuin alleen gebruik van eigen stalmest. Groenteresten gaan voor een groot deel naar de twee Bentheimervarkens aan de voet van de Eng. Het plantgoed is biologisch en er wordt in de Engtuin geen gif gespoten. Om veel vogels en insecten te trekken is de tuin omrand door zonnebloemen. Rond de moestuin zijn distelvinken, heel veel hommels en bijen en diverse soorten vlinders gespot. Zoals het koolwitje, de Atalanta en de Koninginnepage. 
De Engtuin is tot stand gekomen met steun van provincie Utrecht, gemeente Soest en landbouworganisatie LEADER (onderdeel van het Europees Landbouwfonds). Het is de bedoeling dat de tuin minimaal drie jaar blijft bestaan. Vanaf juni dit jaar halen groenteaandeelhouders iedere week minimaal vijf soorten groente op bij molen De Windhond. De verwachting is dat het seizoen tot het einde van het jaar zal doorlopen. Wilt u meer weten over de Engtuin kijk dan op www. Engtuin.nl.

 

Nieuwsoverzicht