Word donateur

    Openingstijden

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 08:30 - 14:30
  • Zondag Gesloten

Van bloemen tot vossen op klaarlichte dag

Op dit moment is er van alles te zien op de Eng. Al een tijdje zijn er heel veel bloemen bij de molen. Het duurde even maar ook de ingezaaide planten langs de akkerranden komen nu langzamerhand tot bloei. Je ziet klaprozen, korenbloemen, boekweit, bijenbrood, koolzaad, groot kaasjeskruid, gele ganzenbloem en iedere week komen er weer nieuwe soorten bij.

Ook was afgelopen week hier en daar al een zonnebloem in de knop te zien. De zonnebloemranden worden steeds meer overheerst door de melganzevoet. Dit lijkt ieder jaar erger te worden. De boer ziet het met lede ogen aan. Komende maanden dus even genieten van de zonnebloemen want er is geen garantie dat ze er volgend jaar weer staan.

Gisteren zijn een aantal kippen aan de rand van de Eng gepakt door een vos. Op klaarlichte dag. Meestal jagen vossen in de schemering of 's nachts. In onverstoorde gebieden gaan ze ook overdag op jacht. Maar een onverstoord gebied kun je de Eng met alle wandelaars, fietsers en honden toch niet noemen. Naast kippen eten vossen ook graag kevers, muizen, hazen, vogels, eieren, wormen en egels. Vruchten en bessen vinden ze ook heerlijk maar kikkers, padden, mollen en spitsmuizen laten ze aan zich voorbij gaan. Een vos heeft een halve kilo eten nodig per dag maar doodt altijd veel meer dan hij nodig heeft en dat is zeer frustrerend voor eigenaren van bijvoorbeeld kippen en eenden. Hopelijk laat de vos de hazen op de Eng met rust. Een paar weken terug werd nog een heel jong haasje gespot in de Engtuin, de groentetuin op de Eng. En gisteren waren er ook duidelijk vraatsporen van hazen te zien aan de kool. En de kool heeft het al niet makkelijk want dit jaar lijken er extra veel rupsen van koolwitjes te zijn.

Molen De Windhond en bijbehorende winkel zijn trouwens ook weer op zondagmiddag open en beperkt bezoek aan de molen (het deel boven de winkel) is ook weer mogelijk. Voor de exacte openingstijden op woensdag en in het weekend, zie de website van de molen

Tot slot aan de andere kant van de Eng, bij de volkstuintjes, werd afgelopen weken een jonge ransuil gespot. Zat op zijn gemak in de dennenbomen daar.
Zie je ook iets interessants op de Eng, laat het weten via info@soestereng.nl.

Nieuwsoverzicht